How we started and where we are now


 

Wij ( Carola van Dalen en Wendy van Mourik) zijn van huis uit geen ontwerpers. Maar we hebben wel jarenlange draag-ervaring. En we zijn altijd op zoek naar leuke jurkjes. Die lekker zitten, waarin je er goed uitziet, die mooi blijven, niet naar de stomerij moeten en die je met, en zonder panty kunt dragen. Een jurkje die je als eerste uit je kast pakt als je naar een feestje, receptie, concert, etentje of op een business trip gaat. Gewoon omdat het jurkje altijd goed staat en comfortabel draagt. Voor elke gelegenheid passend.

 

De stof

 

In onze zoektocht hebben we in Italië de perfecte stof gevonden. Zachte en tegelijkertijd toch stevige Italiaanse jersey Lycra.  Een stof die zacht aanvoelt, niet kreukt en niet verkleurt. En een stof die aan twee kanten te gebruiken en te dragen is.

We hebben gekozen voor een iets voller en steviger materiaal. Een materiaal wat flatteert en modelleert. Zwaar getafeld, een te gezellig weekend gehad of in de loop van de jaren wat extra kilootjes rond je taille erbij gekregen? Met onze jurkjes ben je altijd sexy en charmant. 

 

De jurkjes zijn aan twee kanten draagbaar. Je hebt dus meteen twee jurkjes met twee verschillende stijlen.  A dress for every occasion. A day at the office en daarna een diner met vrienden? Just turn the dress.

 

Maar met de stof alleen ben je er natuurlijk niet. Met een frisse blik hebben we gezocht naar een basismodel jurk.

 

Het model

 

Dé pasvorm

Hier hebben we uiteraard goed over nagedacht. Bij veel vrouwen hebben we gevraagd en getest wat zij belangrijk vinden. Niet te kort (niet comfortabel), niet te lang (truttig), je moet er slanker in lijken, niet tekenen, lekker zitten en je moet er top in uitzien (elegant en een beetje sexy).

Een model dat vanaf de taille licht flairt (naar buiten loopt), soepel valt en mooi afkleedt.

De jurkjes zijn (in eerste instantie) in 4 maten verkrijgbaar. Dus voor (bijna) iedereen de juiste snit. 

 

Dé lengte

De lengte van je jurk kan een groot verschil maken voor je uitstraling. En dan hebben we het niet over wat gepast is bij een bepaalde gelegenheid. Wat voor jou de ideale/juiste jurk lengte is, heeft alles te maken met je lichaamslengte, je gewicht, je stijlpersoonlijkheid, de vorm van je benen én je leeftijd. Vaak gaat het maar om enkele centimeters. Twijfel je over de lengte? Neem dan de Long-versie.

Mocht je toch een iets korter jurkje willen dan kan je het jurkje eenvoudig wat korter ( laten) knippen. De jurk heeft namelijk geen zoom.

 

Dé halslijn

Bij de ideale jurk hoort ook de ideale halslijn. Zo kan je figuur nóg beter uitkomen. Dus niet te laag ( niet prettig op kantoor), en niet te hoog ( maakt vaak te massief).

 

Dé mouwlengte

We hebben voor twee verschillende mouwlengtes gekozen. Een korte mouw en een driekwart mouw. De driekwart mouw is op te stropen en ook makkelijk af te knippen.

Mouwen creëren een horizontale lijn op het lichaam. Ze benadrukken het punt van je lichaam waar de mouw eindigt.

Dat wil zeggen, een mouw die eindigt op je heup, benadrukt je heupen. Een mouw die eindigt op je bovenarm benadrukt je borsten.

Een kort mouwtje maakt je armen langer, een driekwart mouw maakt je armen slanker. Een langere mouw accentueert je taille

En weet je dat driekwart mouwen je heupen smaller en je benen langer laten lijken?

Op zoek naar de voor jou beste mouwlengte? Als regel kun je aanhouden dat je de mouw nooit laat eindigen op het breedste punt van je lichaam. 

 

Tijdloos

 

We werken niet met snelle seizoenswisselingen in onze collectie. De modellen zijn afgestemd om je er op je best te doen uitzien, niet om de nieuwste modetrends te volgen. De modellen, de stof en de designs zijn ontworpen om jarenlang plezier van te hebben.

 

Europese topkwaliteit

 

Onze jurken worden gemaakt door vakmensen in Europese ateliers. Zo kunnen we altijd de kwaliteit waarborgen én zijn we er van verzekerd dat de arbeidsomstandigheden goed zijn.

Voor onze jurkjes gebruiken wij premium kwaliteit stof uit Italië. De Italiaanse comfort jersey ( die ook door Ladress en door sportmerken als Nike worden gebruikt) is vormvast, kleurvast, kreukt niet, makkelijk te wassen, stevig, zacht en draagt heerlijk.